Vitamine D supplementen – Zonlicht uit een potje!

Vitamine D

Volgens onderzoeken krijgen wij Nederlanders veel te weinig vitamine D binnen. Eigenlijk is vitamine D niet eens een “echte” vitamine. Het menselijk lichaam produceert namelijk vitamine D3 onder invloed van ultraviolet, oftewel direct zonlicht. En tja, in ons koude kikkerlandje is het niet zo gek als we vooral vanaf september een tekort aan direct zonlicht krijgen. We zijn minder buiten en het klimaat in ons land helpt ook niet vaak mee. Je kunt natuurlijk ook regelmatig de zonnebank bezoeken, maar ja dat kan weer nadelig zijn voor je huid. Ook zit er vitamine D in margarine maar dan moet je er wel elke dag dikke lagen van op je brood smeren om er genoeg van binnen te krijgen. Vette vis bevat ook aardig wat vitamine D, daarom wordt er ook zo vaak op gehamerd om minstens 2 x per week vis te eten. Een tekort aan vitamine D kan een nadelige invloed hebben op je botten. Deskundigen schatten zelfs dat in Nederland 100 à 200 gebroken heupen per jaar kunnen worden voorkomen door extra vitamine D te slikken! Een oudere huid maakt sowieso al minder vitamine D aan dan een jongere huid en ook een getinte of donkere huid (ook als je van Zuid-Europese, Aziatische of Afrikaanse afkomst bent) maakt zo weinig aan dat de Gezondheidsraad een dagelijks supplement adviseert aan iedereen met een donkerdere huidskleur, ongeacht leeftijd.
Een advies is dan ook om te proberen elke dag tussen 11 uur ’s ochtends en 15 uur ’s middags minstens een kwartier tot een half uur buiten te zijn. Dus heb je een lange kantoorbaan, hup pak je jas en ga tijdens je lunchpauze even lekker naar buiten voor een wandeling (naar een lokale visboer? ;))!

vitamine D

Ik denk dat ikzelf ook maar weer eens mn potje vitamine D supplementen uit de kast haal, ik heb namelijk nog een half gevulde pot staan. Mijn probleem is namelijk, ik heb van die “gezonde” periodes die ik dan meestal vol enthousiasme begin met bewuster eten en regelmatig voedingssupplementen slikken etcetera, maar na verloop van tijd zwakt dat weer een beetje af, kennen jullie dat? 😉 Anyway, ik heb mij ooit laten vertellen dat bijvoorbeeld een multivitamine supplement meestal onvoldoende vitamine D bevat en je dus niet aan je ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) komt. Ook is het slikken van vitamine D pillen beter dan calciumtabletten. Zonder voldoende vitamine D heb je namelijk weinig aan extra calcium, want deze vitamine is nodig voor het lichaam om calcium op te kunnen nemen en te benutten in de botten.

Als ik vitminepillen slik, gebruik ik het liefst de producten van LaVieSage. Hun voedingssupplementen bevatten de meest hoogwaardige ingrediënten die zuiver zijn en nooit chemisch behandeld of synthetisch vervaardigd zoals bij veel andere (zogenaamde natuurlijke) supplementen het geval is. Ze hebben bovendien een geweldige lijn natuurlijke supplementen die niet alleen goed zijn voor je lichaam maar ook veel voordelen voor je huid hebben (zoals collageenopbouwen e.d.)

vitamine D supplementen

LaVieSage heb ik voor het eerst leren kennen via Bodyline Amsterdam. Op speciale huid scan-dagen i.s.m. LaVieSage kunnen ze met ultrasone- echo- meetapparatuur precies zien in welke conditie je huid verkeert en welke producten dus het slimst zijn om te gebruiken. Neem gerust eens contact met hun op als je vragen hebt over de producten, ze zijn altijd bereid je vakkundig en eerlijk advies te geven.

Tagged , , , , .Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *