Trillend Ooglid? Magnesium tekort!

trillend ooglid magnesium tekort

Iedereen heeft er vast weleens last van, zo’n trillend ooglid. Supervervelend, maar wat doe je eraan? En waar komt het vandaan? Soms gaat het na een dag weer vanzelf weg, soms kan het dus ook wat langer duren. Zoals in mijn geval, ik had er laatst bijna twee weken last van, dus ben ik een beetje gaan googlen. Natuurlijk blijkt de grootste oorzaak van een trillend ooglid vaak vermoeidheid door stress, slaaptekort, te lang achter pc of te lang naar TV of telefoon kijken voor het slapen gaan etc. Allemaal heel begrijpelijk en volkomen toepasbaar op mijn huidige levensstijl 🙂 Echter, kwam ik er door mijn google-research ook achter dat een trillend ooglid, of trillende kleine spiertjes in het gezicht een gevolg kunnen zijn van een tekort aan magnesium. Ik wist persoonlijk niet veel over magnesium, behalve dat het gebruikt wordt door turners :). Blijkt dat wel meer dan 60% van de mensen in de westerse wereld tegenwoordig een tekort aan magnesium heeft, waarvan de meesten onbewust. Uit onderzoek blijkt ook dat we de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bijna niet kunnen halen. Magnesium is wel uit voeding te halen, maar door de verarming van de bodem door landbouw en kunstmest is net als een heleboel vitamines, ook het gehalte aan magnesium niet meer zo hoog als het vroeger was. Daar komt nog bij dat door onze hedendaagse eetgewoontes, frisdrank, suikers, chemicalien zorgen voor een verhoogde magnesiumbehoefte in ons lichaam.

trillend ooglid

Anyway, ik werd echt niet goed van dat vervelende trillende ooglid, dus ben ik bij de drogist een potje magnesiumsupplementen gaan kopen. Of het toeval is weet ik niet maar al na twee dagen had ik geen last meer van mijn trillende oogspier. Wat een verademing! Ik gebruik ze nu al een aantal maanden en heb ook geen last meer gehad van dat trillende spiertje. Ik zal ze ook blijven gebruiken, want behalve dan dat, is magnesium gewoon een must omdat het veel voordelen heeft voor je lichaam zoals:

  • Tegen stress
  • Tegen vermoeidheid
  • Ondersteunt glucosetransport
  • Reguleert hormoonhuishouding
  • Ondersteunt andere mineralen (Calcium, Kalium en Natrium)
  • Cholesterolverlagende werking
  • Tegen PMS klachten (vrouwen)
  • Gezonde prostaat werking (mannen)
  • etc.

Conclusie: mocht je dus langdurig last hebben van vermoeidheid, een stressvol leven hebben of een trillende oogspier, ga uiteraard dan eerst langs je huisarts. Maar baadt het niet, schaadt het ook niet om eens magnesiumtabletten te proberen. Ook als je geen klachten hebt is het dus niet onverstandig om wat extra magnesium tot je te nemen.

Koop hier online magnesium supplementen

 

Tagged , .Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.