Anti huidveroudering met Royal Jelly

Jafra Royal Jelly Ritual products

Sinds een paar weken ben ik aan een nieuw schoonheidsritueel begonnen. Namelijk de Jafra Royal Jelly Ritual lijn. Gek op, of eerder gezegd geobsedeerd door beautyproducten en alles wat te maken heeft met de nieuwste technologieën op huidverzorgings-gebied, kwam ik in aanraking met dit bijzondere cosmeticamerk. En…ik ben onder de indruk! Maar wat houdt dit schoonheidsritueel nou precies in? Laten we beginnen bij het kern ingrediënt van de Jafra Royal Jelly Ritual lijn.

Wat is Royal Jelly eigenlijk?

Terwijl de meeste mensen weten dat honing van bijen komt, weten ze niet dat er een ander voedzaam soort voedsel is dat van hetzelfde insect komt. Royal Jelly, oftewel Koninginnengelei wordt uitgescheiden vanaf de bovenkant van het hoofd van een bij en wordt verzameld in een zogenaamde koninginnencel (een speciale honingraat). Wanneer bijenlarven voor het eerst worden geboren, worden ze rechtstreeks door de werkbijen gevoed met royal jelly om een ​​gezonde, voedzame boost te krijgen, zodat ze de eerste paar dagen van hun leven overleven. Echter, na 3-4 dagen consumeren larven geen koninklijke gelei meer. Voor potentiële bijenkoninginnen is deze gelei veel belangrijker. De “Queen to be” koninginlarven worden in speciale koningincellen gestopt en worden omringd door koninginnengelei. Dit is wat hen helpt hun “koningin-morfologie” te ontwikkelen.

Royal jelly

Er is een bepaald proteïn, royalactin, dat verandering in de larven van de koningin veroorzaakt. Het zorgt ervoor dat ze groeien tot een veel grotere omvang dan normale bijen. Verder is het bekend dat deze proteïne de levensduur van een koningin meer dan 20 keer verlengt dan die van een normale bij!

Aangezien bijen zulke goede werkers zijn, kan een enkele kolonie bovendien gedurende een periode van 5-6 maanden tot maarliefst 500 gram koninginnegelei opslaan. Een koningin kan onmogelijk zoveel consumeren. Geen wonder dat er een markt is ontwikkeld voor dit bijzondere goedje.

Royal jelly Ritual

Royal Jelly bevat namelijk een rijke verscheidenheid aan voedingsstoffen, waaronder mineralen zoals calcium, koper, ijzer, fosfor, silicium, zwavel en kalium, evenals een schat aan B-familie-vitamines, biotine, inositol, folaat, nucleïnezuren, gamma-globuline en 17 verschillende aminozuren, waaronder de 8 essentiële aminozuren die het menselijk lichaam niet zelf kan produceren en daarom afhankelijk is van het dieet.

Wat doet Royal Jelly voor ons lichaam?

Door de enorme voedingwaarde van dit “witte goud”, heeft Royal Jelly behoorlijk wat voordelen voor onze gezondheid en welzijn:

Royal Jelly is bloeddrukverlagend

Onderzoek heeft aangetoond dat sommige van de eiwitten die in koninginnengelei worden aangetroffen een direct effect hebben op de bloeddrukniveaus bij mensen. Dit eiwithydrolysaat kan een langdurige invloed hebben op de bloeddruk. Wanneer dit wordt gecombineerd met het kalium dat erin wordt aangetroffen, dat stress op de bloedvaten en het hart kan verminderen, gaat koninklijke gelei steeds meer lijken op een geweldige manier om hartklachten te kunnen voorkomen!

Royal Jelly verlaagt het cholestrol

Hoewel de meeste mensen zoet, lekker eten associëren met ongezond cholesterol, is dat bij royal jelly niet het geval. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat het consistent toevoegen aan je dieet een opmerkelijke daling van de  “slechte” cholesterolwaarden kan veroorzaken, waardoor je cardiovasculaire problemen zoals hartaanvallen en beroertes kunt voorkomen.

Royal Jelly kan risico op kanker verminderen

Er zijn een aantal anti-oxidanten gevonden in koninginnengelei, maar met name is ontdekt dat het een vermogen heeft om het stofje bisfenol A, ook bekend als BPA, te remmen. Dit is een omgevingsoestrogeen, dat in verband is gebracht met verhoogde niveaus van borstkanker. Daarom, door genoeg koninginnengelei aan je dieet toe te voegen, kun je wellicht dit type kanker zien te voorkomen. Baadt het niet, schaadt het niet toch?

Royal Jelly kan je helpen met afvallen

Lecithine is een van de bestanddelen in koninginnengelei, die het cholesterol effectief kan verlagen, de leverfunctie kan verbeteren en een gezonde spijsvertering kan bevorderen. Al deze dingen kunnen helpen bij het afvallen. In combinatie met het verbeterde metabolisme dat wordt veroorzaakt door koninginnengelei en het eiwitgehalte van dit voedingssupplement, kan het werken als een absolute afslankversterker. Altijd mooi meegenomen!

Royal Jelly versnelt je metabolisme

Het feit dat koninginnengelei alle noodzakelijke aminozuren bevat die mensen zelf niet kunnen produceren, maakt het tot een zeer belangrijke voedselbron. Deze aminozuren zijn moeilijk te verkrijgen, maar zijn wel noodzakelijk voor het creëren van nieuwe eiwitten in het lichaam en om ervoor te zorgen dat ons metabolisme goed blijft werken. Royal Jelly kan daarom de celregeneratie verhogen, de spierontwikkeling en -groei stimuleren, zorgen voor sterkere botten en de hormonale processen in ons lichaam optimaliseren.

OK, maar wat Royal dan voor mijn huid betekenen hoor ik je denken?
Lees verder om dit te ontdekken:

lees meer

Tagged , , , , , , .Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.