Facelift zonder operatie – 4 manieren voor een strakker gezicht

 

facelift zonder operatie

Sommige vrouwen zijn gezegend met een mooie strakke kaaklijn of hoge jukbeenderen. Ben ik stinkend jaloers op ūüėČ altijd al geweest want ik heb dat niet. Ik mag niet klagen (eigenlijk) maar ik heb mijn ronde gezicht, mijn nagenoeg niet aanwezige kaaklijn¬†en chubby cheeks nooit echt kunnen waarderen haha. Maargoed, je maakt er het beste van en sinds de hele facial contouring trend kun je ook heel wat bereiken met goede make-up. En t√≥ch schijnt alleen een goed contourpalet voor sommigen niet genoeg te zijn. Want tja, als je de 30 gepasseerd bent kan het zijn dat je naast het¬†fijne lijntjes en rimpeltjes ook¬†wat verslapping begint te zien in je gezicht, waardoor je ook gezichtscontouren zeg maar, minder geprononceerd zijn.¬†Huidveroudering ontstaat nou eenmaal op verschillende manieren. Sommige vrouwen zien snel kraaienpooitjes maar behouden lang een strakke kaaklijn en andere vertonen nauwelijks rimpels maar beginnen verlies in elasticiteit te zien in de wangen: diepere neus/lippenplooi of grovere pori√ęn. Steeds meer vrouwen (maar ook mannen natuurlijk) overwegen daarom om naar de plastisch chirurg te stappen voor die oh zo gewilde “V-shape”. Ben je nog niet 50+ dan zijn er zelfs mini facelifts. Maar een echte facelift is natuurlijk een behoorlijke drastische ingreep en meer bedoeld voor de rijpere huid met veel rimpels en verslapping. Tegenwoordig zijn er echter¬†ook diverse¬†behandelingen die veel minder ingrijpend zijn en¬†het effect van een¬†facelift z√≥nder¬†operatie kunnen geven die daarom ook bij jongere mensen steeds populairder worden¬†en die in de toekomst misschien bijna net zo normaal gaan worden als een bezoek aan de kapper. Hieronder volgen een¬†viertal populaire opties die je gezicht n√©t die contouren kunnen geven waar je naar verlangt.

1. De Liquid Facelift

liquid facelift

De¬†meest populaire behandeling voor een facelift zonder operatie¬†tegenwoordig is toch wel de¬†zogenaamde “Liquid Facelift”. We zijn denk ik inmiddels allemaal wel bekend met de term¬†“Botox” en veel vrouwen zijn tegenwoordig ook niet vies van een paar fillers hier en daar. Een “Liquid Facelift” houdt eigenlijk in dat er in √©√©n behandeling van 30 tot 60 minuten op meerdere plaatsen in het gezicht zowel Botox als fillers worden gespoten met injectienaalden. Botox vult rimpels gedeeltelijk op maar werkt tevens als een soort spierverslapper om preventief frons- lach- en mimiekrimpels te voorkomen. Botox tast echter de gezichtsexpressie aan. Vandaar dat men soms een uitdrukkingsloos gezicht kan krijgen als er iets te royaal met Botox is gewerkt.¬†Fillers¬†¬†daarentegen vullen de diepere rimpels op en kunnen tevens gebruikt worden op plekken zoals de jukbeenderen om meer volume in het gezicht te¬†cre√ęren en structuur te verbeteren. Meestal wordt er gebruik gemaakt van Hyaluronzuur (Restylane, Juvederm) , dat is een lichaamseigen stof en veilig in het gebruik, maar je hebt ook fillers van “man-made” stofjes onder merknamen¬†zoals Radiesse, opgebouwd uit calcium fosfaat iconen die van nature ook in het lichaam voorkomen en dus ook afbreekbaar zijn¬†. En omdat er meer volume op de juiste plaatsen in het gezicht komt, zorgt dit automatisch voor een liftend effect. En dat in een korte tijd van soms minder dan een uur!¬†Echter, omdat je lichaam¬†deze¬†fillers¬†na 9-12 maanden langzaam vanzelf weer afbreekt, is een fillerbehandeling niet permanent. Wat veel mensen echter niet weten is dat, in tegenstelling tot Botox, fillers van goede kwaliteit op de lange termijn juist goed zijn voor je huid omdat ze de onderhuid stimuleren om meer collageen aan te maken. Collageen is nodig om je huid strak en jeugdig te houden, maar neemt af naarmate we ouder worden. Voor een liquid facelift kun je bij diverse klinieken terecht en kost gemiddeld tussen de 300 en 700 euro, afhankelijk van het aantal ml aan fillers dat nodig is voor jouw huid. Best betaalbaar dus als je het vergelijkt met een chirurgische ingreep! Overigens is het ook mogelijk om¬†fillers slechts op een bepaalde plek in te laten brengen als een “liquid facelift” net iets teveel van het goede is. Voordeel van de liquid facelift en fillers is wel dat je direct resultaat hebt en is daarom waarschijnlijk het meest populaire middel.

2. Laser Lift

facelift laser

Als je¬†het niet zo op naalden hebt, kun je een laserbehandeling overwegen. Bekend zijn bijvoorbeeld de Ulthera Ultrasound Facelifting en de¬†zogeheten Cold¬†Laser. Bij de Ulthera is er eigenlijk niet echt sprake van een laser maar via ultrasone geluidsgolven ontvangen de diepere lagen van de huid de energiepulsen. Deze stimuleren de natuurlijke aanmaak van collageen. De huid wordt langzaam gelift, op “natuurlijke” wijze.¬† Een behandeling is vrij kort, 30 tot 90 minuten. Bij deze behandeling moet je echter wel geduld hebben, want √©cht resultaat is pas zichtbaar na gemiddeld 6 behandelingen. Dit maakt het uiteindelijke bedrag dat een facelift je gaat kosten aanzienlijk hoger dan bijvoorbeeld met een liquid facelift. Je werkt als het ware op een iets langere termijn aan het verjongen van je huid.

Met de Cold Laser kun je op een relaxte en pijnloze manier (wordt er gezegd) en zonder operatie je wallen of slappe huid verminderen. De PascaudLite Laser bijvoorbeeld is een niet-invasieve lasertechniek (NIL), ook wel koudlaser genoemd, met de golflengte van het licht (infraroodgebied 905nm) is deze vorm van fototherapie nagenoeg pijnloos, veilig, en zorgt voor een betere stofwisseling van de huidcellen waardoor je een strakkere huid krijgt. Bij deze methode word beloofd dat je bij de eerste behandeling al resultaat kunt waarnemen maar afhankelijk van het eindresultaat dat je wilt behalen en de conditie van je huid zijn meerdere behandelingen alsmede het consequent bijhouden om het effect te behouden wel noodzakelijk. Een enkele losse laserbehandeling ligt zo rond de de 110 euro en gemiddeld wordt een kuur van 5 tot 10 behandelingen aangeraden. Naast gespecialiseerde klinieken zijn er steeds meer schoonheidssalons die de Cold Laser techniek aanbieden.

3. Cryo-therapie

facelift zonder operatie

Brrrr…je moet er misschien niet aan denken, maar je kan ook je huid…bevriezen! “Cryo” komt ook van het Griekse woord “Kr√Ĺo” wat letterlijk kou of koud betekent. In principe is cryotherapie op de markt gekomen om snel te kunnen afvallen. De cryotherapie is namelijk een therapeutische toepassing van kou, waarbij vetcellen op een natuurlijke en effectieve manier worden verwijderd. De cellen worden eerst bevroren, waardoor ze kristalliseren en afbreken. Vervolgens verlaten ze je lichaam op een natuurlijke manier als afvalstof.¬†Deze therapie¬†vindt zijn doeltreffendheid in de creatie van een thermische schok die de temperatuur van de vetcellen doet dalen. Deze actie wekt een geleidelijk en spontaan eliminatieproces op die apoptose wordt genoemd. De temperatuur van de huid gaat in een minimum van tijd van 34¬įC naar ongeveer 8¬įC zonder het cre√ęren van een koud gevoel. De koude ontwikkeling bevordert de bloedsomloop in de huid waardoor deze verstevigt en weer zijn oorspronkelijke spanning krijgt. Men heeft daarom ontdekt dat deze behandeling ook uitermate geschikt is om toe te passen in het gezicht omdat het vetophopingen (chubby cheeks!) kan verminderen, een dubbele kin kan elimineren, de spierweefsels in de¬†huid kan verstrakken en de huid nieuw collageen kan laten aanmaken. Na 1 behandeling zou je al enkele cm resultaat moeten kunnen waarnemen. Maar net als bij de laser techniek zijn meerdere behandelingen in kuurverband nodig en is het toch een kwestie van regelmatig bijhouden. Cryo-behandelingen vari√ęren nogal in prijs, maar je kunt rekenen op 50-100 euro per behandeling.

Zou ik zelf bovenstaande opties overwegen om te laten doen? Gezien het feit dat de behandelingen redelijk betaalbaar zijn (mits ik ff flink doorspaar dan), niet lang in beslag nemen, bijna geen “down time” (hersteltijd) hebben en nagenoeg veilig zijn, moet ik eerlijk toegeven dat ook ik wel in de verleiding kan komen om een facelift zonder operatie te overwegen. Misschien dat ik dan toch die mooie jukbeenderen of strakke kaaklijn¬†kan bezitten die ik altijd al wou :). Ik zeg¬†Adios Chubby Cheeks! ūüėČ Mocht het ooit zo¬†ver komen, lees je er uiteraard alles over hier. Er is echter nog een vierde optie die je kunt proberen.

4. Botox zonder injecties?

Klik hieronder om verder te lezen

lees meer

Tagged , , , , , , , , , , .Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.