Duurzame Sokken

Iedereen is wel bekend met dit probleem: je hebt de was gedaan en je komt erachter dat je een sok bent verloren. Op de een of andere manier is het een kunst geworden om een paar sokken bij elkaar te houden. Theorieën over hoe de wasmachine je sokken stiekem opslokt vliegen je om de oren. En wat is het een vervelend klusje om na de was al die sokken weer bij elkaar te zoeken!

duurzame sokken

Duurzame Sokken!

Een Deens bedrijf heeft hier een hippe, functionele oplossing op gevonden: zij designen ‘solo’ sokken. Ze komen dus niet in paren, maar solo. Je krijgt een setje van 7 of 5 losse sokken die er ook nog eens hip en mooi uitzien en leuk met elkaar te combineren zijn. Het bedrijf speelt niet alleen in op mode, maar heeft ook een maatschappelijk doel: je gooit minder sokken weg. Dat klinkt niet meteen logisch, maar bij een normaal setje sokken gooi je meteen het hele paar weg als een sok kapot is of als je een sok bent kwijtgeraakt. Maar dat is nu verleden tijd!

duurzame sokken

Ik vind het zelf heel leuk als bedrijven op allerlei manieren een statement proberen te maken om bij te dragen aan duurzaamheid. Zelf had ik hierbij nooit aan sokken gedacht. Deze duurzame sokken zijn dan ook een voorbeeld van het feit dat duurzaamheid er niet altijd saai uit hoeft te zien!

duurzame sokken

De sokken zijn op het moment van schrijven nog niet te koop maar als je dat graag zou willen kun je Solosocks wél steunen. Het project van Solosocks staat op dit moment op Kickstarter, bekijk het hier!

 

headerbannerxmasextra

Tagged , , , , , , , .Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.