De Espadrille…een must-have deze zomer

De espadrille bestaat al sinds mensenheugenis, maar deze zomer is deze simpele touw-schoen niet meer weg te denken uit het modebeeld en heeft het een ware come-back gemaakt. Ze zijn er in vele soorten en maten, maar het kenmerkende van een echte espadrille is toch wel de canvas bovenkant waarbij het gedeelte vanaf de teen naar de hiel uit één stuk is vervaardigd en rond de rand vastgenaaid is aan een touwen zool. Vaak hebben traditionele espadrilles veters die rond je been gewikkeld kunnen worden, zodat de schoen goed op zijn plaats blijft zitten.

De naam “Espadrille is Frans en komt oorspronkelijk van het Catalaanse woord espardenya, dat op zijn beurt weer afgeleid is van het woord espart, de Catalaanse naam voor esparto, een sterke, touwachtige mediterraanse grassoort die gebruikt werd om touw mee te maken. De Espadrille werd al in de 14e eeuw gemaakt in Catalonië en was oorspronkelijk een schoeisel voor boeren. Vroeger werden espadrilles zelfs door zowel mannen als vrouwen gedragen!

Natuurlijk bestaan er nu zoveel, meer eigentijdsere varianten geïnspireerd op de originele espadrille, met hiel, zonder hiel, veters of riempjes met gespjes, helemaal plat of met sleehak en soms zelfs met elastiek en een zachter voetbed voor meer comfort.

Heb jij inmiddels al een paar aangeschaft?

Shop Espadrilles

espadrille

1: Kanna €46,95 via zalando, 2: Pavement €79,95 via zalando, 3: Tom Tailor €39,95 via zalando, 4: Jigsaw €129,- via De Bijenkorf, 5: Stijlarchief.nl €24,95, 6: Stijlarchief.nl €14,95, 7: River Island €65,- , 8: River Island €33,-,  9: Stijlarchief.nl €24,95, 10: Stijlarchief.nl €24,95, 11: Fred de la Bretonière €99,95 via De Bijenkorf

 

 

Tagged , , .Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.