De Beautyblender – review

Beauty blender

Ja, dat roze sponzen ei inderdaad. Werkelijk elke make-up guru op Youtube gebruikt de inmiddels beroemde Beautyblender dagelijks en kan niet meer zonder. Tenzij ze weer fan zijn van de foundation kwasten, maar daarover later meer (review voor de flat-top kabuki komt eraan…). Nu, ben ik uiteraard niet de eerste die hierover schrijft, in fact, ben ik best late to the party om maar zo te zeggen. Als ik zo de tutorials bekijk op Youtube, brengt dit wonder-ei je foundation super vlekkeloos, egaal aan en zorgt het voor dat “airbrushed” effect. En wie wil er nou geen gephotoshopped huidje zonder zichtbare poriën? Nou, ik ben inmiddels ook geen tiener meer dus poriën worden zeker steeds meer zichtbaar, maar wat voor primer, foundation etc ik ook gebruik, een huid zoals we zien bij modellen in magazines en de bekende foundation advertenties zal ik nooit kunnen benaderen, maar dat kan in principe niemand want iedereen heeft poriën. We zijn nou eenmaal mensen, geen wassen beelden, maartoch….we willen t zo graag, zo’n perfect huidje! Zucht…

Anyway, ik begon langzaam toch in de hype te geloven. Ik werd wel erg nieuwsgierig naar deze wonderspons, die anders zou moeten zijn dan je “gewone” make-up sponsjes. Dus besloot ik er één te bestellen. Dat ding is zeker niet goedkoop! Bol.com verkoopt m voor 21,95 geloof ik, maar na wat googlen kwam ik terecht bij Boozyshop.nl waar ik m voor 16,95 heb besteld (samen met wat andere artikelen i.v.m. verzendkosten). Best prijzig voor een stukje spons!

Toen ie binnenkwam was ik verbaasd hoe klein ie was! Superschattige verpakking dat wel, maar zo klein! Ik weet niet waarom maar ik had echt een groot roze ei verwacht haha!

Het gebruik: voordat je m gaat gebruiken moet je m eerst onder water dompelen en goed uitknijpen. Waarom? Omdat de spons dan verzadigd is met vocht zodat ie minder van je foundation opzuigt. Klinkt logisch. Het formaat van de Beautyblender neemt gelijk toe, hij is nu een half keer zo groot! Vervolgens breng je een kleine hoeveelheid foundation aan op je hand, doop je de Beautyblender in je product en “bounce” je de foundation met de Beautyblender als het ware op je gezicht/in je huid.

Resultaat: hmmm….tja, ik zit nog een beetje in het midden met mijn conclusie. Om nou te zeggen dat ik het net zo geweldig vind als alle bloggers op YT, nou nee. Omdat de Beautyblender licht vochtig (damp) is krijgt je foundation een beetje een “dewy” finish. Dat wil zeggen, alsof je je gezicht net goed gehydrateerd hebt. Opzich vind ik dat er heel mooi uitzien, mn poriën lijken minder zichtbaar en het resultaat lijkt inderdaad gelijkmatig en natuurlijk. Nou denk ik dat het uiteindelijke resultaat met de Beautyblender ook afhangt wat voor soort foundation je gebruikt. Is je foundation al erg waterig? Dan zuigt de Beautyblender veel product op en breng je dus in feite weinig product op je gezicht aan. De Beautyblender is denk ik het meest geschikt voor meer dekkendere foundations en voor als je meerdere lagen wilt opbouwen zonder dat het er “cakey” uit gaat zien. Ik moet zeggen bij de foundations die ik zelf gebruik (ik wissel graag af, maar momenteel ben ik Diorskin Star voor “high end” en Max Factor All day flawless 3 in 1 als “drugstore brand” aan het uitproberen- reviews coming soon) is het resultaat erg wisselend jammer genoeg. Het ligt misschien ook aan hoe mijn huid is die dag (ik heb een sterk gecombineerde huid met erg vette T-zone maar ook droge plekjes..grrr!), maar toen ik de Beautyblender voor het eerst gebruikte, leek het resultaat in eerste instantie geweldig, alleen toen ik later op de dag mijn gezicht goed in daglicht bekeek, zag mn make-up er erg oneven uit, alsof er gedeeltes foundation miste als jullie snappen wat ik bedoel. Waaruit ik concludeer dat de Beautyblender soms teveel foundation van mn gezicht af”bouncet” (is geen woord maartoch) in plaats van aanbrengt. Zoals ik dus al zei, denk ik dat het helemaal afhangt van de soort foundation dat je gebruikt. Dunne, waterige foundations zijn niet geschikt om met de Beautyblender aan te brengen vind ik. Dan kun je beter een kwast of gewoon je vingers gebruiken. Crèmige, dikkere foundations zijn naar mijn idee wel geschikt voor de Beautyblender. Met het gebruik van de Diorskin Star foundation kreeg ik bijvoorbeeld een veel natuurlijker en gelijkmatiger resultaat toen ik gewoon ouderwets mn vingers gebruikte! Go figure. De Beauty blender vind ik overigens wel ok om concealer onder je ogen aan te brengen. Concealer is meestal vrij dik en een damp Beautyblender zorgt ervoor dat ie er niet te droog uit gaat zien en de puntige vorm maakt dat je makkelijk bij die moeilijk bereikbare plekken kan komen.

Vind ik het zonde van mijn geld? Nee. Hoewel ik de Beautyblender dus niet elke dag zal gebruiken vind ik het als “beauty junkie” wel een leuk hebbeding dat vast wel weer een keer van pas komt J, maar een échte must-have? Niet per se.

De Beautyblender is overigens verkrijgbaar in roze, paars (Royal), zwart (Pro) en wit (Pure). Onder  andere bij Boozyshop.nl

Tagged , , , .Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *