Anti-aging van binnen uit

anti aging van binnen uit

Ouder worden we allemaal. Althans, dat hopen we ūüėČ Maar we willen natuurlijk zo lang mogelijk gezond blijven en als het kan ook zo lang mogelijk¬†een jeugdige uitstraling behouden en een gezicht met zo min mogelijk rimpels en andere tekenen van huidveroudering. Dus gaan de meesten van ons aan de Ani-Aging cremes.

Heel verstandig overigens, want je huid verandert meestal  al vanaf je 25ste. Hij wordt dan vaak iets droger of juist iets vetter en de eerste lijntjes worden zichtbaar. Als je rond die leeftijd begint met een antirimpelverzorging, ben je in principe vroeg genoeg.

Wat veroorzaakt huidveroudering?

De zon is één van de belangrijkste factoren bij het verouderen van je huid. Als je vaak en lang in direct zonlicht zit droogt je huid snel uit en ontstaan er veel sneller rimpels.  Luchtvervuiling is bijvoorbeeld ook slecht voor je huid. Je huid ziet er sneller oud uit en rimpels ontstaan sneller bij een slechte luchtkwaliteit.

Ook jouw DNA bepaald voor 80% de kwaliteit van jouw huid. De overige 20% heb jij zelf heel veel invloed op door middel van voeding, voldoende vocht te drinken en het gebruik van de juiste huidverzorging.

Endogene vs. exogene huidveroudering

Even een lesje basiskennis huidveroudering: Huidveroudering ontstaat door 2 basisfactoren, Endogene factoren (van  binnenuit) en Exogene factoren (invloeden van buitenaf)

Endogene veroudering:

‚ÄĘ‚ÄěBiologische klok”

‚ÄĘHormonen

‚ÄĘAanpassing aan de globale veroudering van het lichaam

Exogene veroudering:

‚ÄĘUV-straling

‚ÄĘRoken

‚ÄĘMilieuvervuiling

‚ÄĘ”Fout” dieet

De endogene veroudering kan niet worden be√Įnvloed, terwijl men zelf verantwoordelijk is voor de exogene veroudering.

Opmerkelijk is dat maarliefst 80% van het verouderingsproces¬† exogeen wordt be√Įnvloed. Het goede nieuws is dat we daar dus w√©l zelf invloed op kunnen hebben en er dus ook iets aan kunnen doen!

Aanbevelingen ter bescherming tegen exogene veroudering

Wat we kunnen doen tegen huidveroudering van buitenaf ligt eigenlijk wel een beetje voor de hand:

‚ÄĘOvermatig zonnebaden vermijden. Dagelijks gebruik van UV-bescherming, ook op bewolkte dagen.

‚ÄĘRoken vermijden of minimaliseren.

‚ÄĘSport en¬†gezond eten¬†met zoveel mogelijk verse, onbewerkte producten. Daardoor wordt het lichaam optimaal voorzien van antioxidanten. Gezond eten met evenwichtige voeding vereist echter wel¬†tijd en voorbereiding. Daarbij kunnen geselecteerde, hoogwaardige voedingssupplementen ondersteuning bieden en het leven vereenvoudigen.

‚ÄĘBeperking van schadelijke omgevingsinvloeden door dagelijkse verzorging. De huid optimaal voorzien van voedingsstoffen om de schadelijke omgevingsinvloeden tegen te gaan¬†door ¬†gebruik te maken van hoogwaardige anti-aging producten.

Oxidatieve stress

Dan zijn er nog de “vrije radicalen”. Vrije radicalen zijn elementen aanwezig in de atmosfeer die voor disharmonie en onbalans zorgen en¬†bij contact met lichaamscellen schade aanbrengen. Als er te veel vrije radicalen worden gevormd en er niet genoeg antioxidante beschermingsmechanismen zijn om ze te elimineren, ontwikkelt zich oxidatieve stress in het lichaam (vergelijk:¬†je auto begint te roesten of als een appel of een banaan bruin wordt aan de lucht).

Wat gebeurt er bij oxidatieve stress:

‚ÄĘAantasting van het immuunsysteem

‚ÄĘOntstaan van acute aandoeningen¬†(bijv. verhoogde vatbaarheid voor infectie)

‚ÄĘOntstaan van chronische aandoeningen zoals hart-en vaatziekten, diabetes, arteriosclerose, neurodegeneratieve aandoeningen.

‚ÄĘBevordering van vroegtijdige veroudering:

Vrije radicalen leiden tot afbraak van belangrijke moleculen:

‚ÄĘDNA (mutaties, replicatiefalen, celdood)

‚ÄĘCollageen, elastine

‚ÄĘLipiden (membraan-ofstructurele)

Natuurlijke bescherming tegen vrije radicalen

Antioxidanten = bestrijding van de vrije radicalen

Antioxidanten zijn heel erg belangrijk bij Anti-Aging¬†. Ze onderbreken namelijk de kettingreactie door de vrije radicalen “vrijwillig” te binden zonder zelf een vrije radicaal te worden. Zodoende beschermen ze de lichaamseigen cellen tegen het oxidatieproces.

Wat kunnen Anti-aging producten hier tegen doen?

Gelukkig kunnen we dus zelf wel het proces van huidveroudering een beetje vertragen en het proces van huidverjonging stimuleren. Dit kan met diverse effectieve anti-aging én hoogwaardige huidverzorgingsproducten die de huid ook van binnenuit verzorgen. Het is zeker geen overbodige luxe om te investeren in goede producten die de collageen aanmaak stimuleren, die hyaluronzuur inbrengen en celvernieuwing stimuleren. Producten die anti-oxidanten bevatten, peptides en zoveel mogelijk vitamines, mineralen en aminozuren kunnen wonderen doen voor het behoud van een jeugdige, gezonde huid.

Anti-Aging en Anti- Oxidatieve stress van binnen uit

Naast het plaatselijk smeren van de juiste kwalitatieve huidverzorging, kun je ook je huid beschermen tegen oxidatieve stress d.m.v. voedingssupplementen. Het voordeel hiervan is dat het de huidverzorging versterkt, en dat je gehele gezondheid en alle lichaamscellen ervan profiteren, niet alleen de plekken waar je de cremes zou smeren!

Jafra Cosmetics heeft hiervoor iets ontwikkeld. Om de gezondheid en het welzijn van jouw lichaam op het hoogste niveau te ondersteunen, is er nu de DNOX Skin Defense Antioxidant. Een multivitamine-complex dat vitamines, natuurlijke kruidenextracten en andere hoogwaardige voedingsstoffen bevat. Dankzij echte Gelee Royale en vitamine E is dit product in staat om cellen te beschermen tegen oxidatieve stress en de inwerking van vrije radicalen. Ook Punica granatum (granaatappel), een natuurlijke antioxidant, en Polygonum cuspidatum (Japanse Duizendknoop) helpen met een antioxidatieve en versterkende werking, het lichamelijke welzijn te verbeteren.

anti-aging van binnen uit

Lees verder wat de voordelen zijn van de DNOX Skin Defense Antioxidant

DNOX Skin Defense Antioxidant bevat:

POLYGONUM CUSPIDATUM (Japanse duizendknoop)

Bevat natuurlijk resveratrol. Resveratrol staat bekend om zijn sirtuin-modulerende, de huidveroudering remmende (photo-aging) werking.

QUERCETINE

Een natuurlijk, direct en indirect antioxidant van natuurlijke oorsprong. Door zijn eigenschappen wordt het vaak als anti-aging stof toegepast, alleen of in synergie met andere verbindingen. Deze stof heeft onder andere een regulerend vermogen op de genexpressie. Zo kunnen bijvoorbeeld verschillende structurele veranderingen op DNA-niveau, zoals positief worden be√Įnvloed.

LYCOPEEN

Een natuurlijk anti-oxidant uit de familie van de caroteno√Įden dat in hoge concentraties voorkomt in rijpe tomaten Lycopeen onderscheidt zich ook door een huidbeschermende werking; het gaat de vorming van rimpels tegen, vermindert reeds aanwezige rimpels en voorkomt lokale neoplasma‚Äôs zoals melanomen en in het algemeen de door UV-straling veroorzaakte schade.

VITAMINE E

Is een in de natuur veel voorkomende stof en is ook in staat de kettingreactie van oxidatieve reacties te blokkeren. Pinus pinaster bevat in het boomschorsextract ervan de stof pycogenol, met anti-oxidatieve werking, met voordelen voor de huid, omdat het collageen kan beschermen.

GEL√ČE ROYALE (Royal Jelly)

Een zeldzaam natuurlijk complex, dat de sleutel voor de vitaliteit en de lange levensduur van de bijenkoningin is. Lees hier ook mijn blog over de voordelen van Royal Jelly, het “witte goud”.

PUNICA GRANATUM (granaatappel)

Bevat ellaginezuur, een stofje uit de schil van de granaatappel. Naast de anti-oxidatieve werking bezit het nog een aantal andere eigenschappen. Alfa-liponzuur is een zeer klein molecuul, dat gemakkelijk dipe in de cellen kan doordringen.Omdat het zowel wateroplosbaar als ook vetoplosbaar is, ontplooit het zijn anti-oxidatieve werking zowel in als buiten de cel. Dankzij deze eigenschappen wordt het ‚Äěuniverseel antioxidant” genoemd. Het is ook betrokken bij de glucosestofwisseling.

Jafra DNSUN Voedingssupplementen

Zon is leven. Maar helaas is een van de grootste veroorzakers van huidveroudering de UV-straling. Natuurlijk is de bescherming aan de buitenkant door zonnefilters niet meer weg te denken.

Naast de DNOX skin defense anti-oxidant is het nu echter ook mogelijk om met DNSUN tabletten, JAFRA’s doelgerichte voedingssupplement, speciaal door de zon veroorzaakte huidveroudering effectief tegen te gaan. Een hoogwaardige samenstelling van natuurlijke Gelée Royale en plantenextracten helpt om je effectief te beschermen tegen door UVA en UVB straling veroorzaakte huidmutaties (zogenaamde ’photo-aging’).

Photo-aging verwijst naar de schade die wordt toegebracht aan de huid bij langdurige blootstelling (gedurende de levensduur van een persoon) aan ultraviolette straling. Het merendeel van de huidveranderingen die zich voordoen als we ouder worden versneld door blootstelling aan de zon. Voorbeelden zijn hyperpigmentatie, rimpels, slechte elasticiteit, gebroken bloedvaten, leerachtige huid en huidkanker.

anti-aging van binnen uit

Het DNSUN multivitamine complex

met Gelee Royale helpt schade die door zonlicht ontstaat te voorkomen. DNSUN bevat vitaminen, plantenextracten en andere voedingsstoffen die speciaal ter bescherming tegen door zonnebrand veroorzaakte huidveroudering en voor het individueel welzijn zijn geselecteerd.

Belangrijkste werkzame stoffen:

  • Gel√©e Royale¬†‚ÄstEen zeldzame, complexe , bio-actievewerkzame stof met meer dan 20 natuurlijke aminozuren voor opbouw en ondersteuning van weefsel; rijk aan vitamine B en de vitamines A, C, E en K
  • Emblicaofficinalis(amla)¬†‚ÄstEen rijke bron van vitamine C, mineralen en aminozuren, die UVB-ge√Įnduceerde photo-aging voorkomt en bestrijdt.
  • Polypodium leucotomos¬†‚ÄstEen tropische varen afkomstig uit Midden-en Zuid-Amerika. Het droge extract kan fotoprotectieve, antioxiderende en immunoregulerendeeffecten hebben. Polypodium leucotomosbeschermt daarbij beschermend, zowel voor de keratinocyten (cellen van de opperhuid) als de fibroblasten (cellen van het bindweefsel die beschadigd zijn)

Begin vandaag nog met Anti-Aging van binnen uit

Wil jij ook nu beginnen met het optimaal beschermen van je huid √©n je lichaam? Profiteer dan nu nog van de kennismakingsaanbieding:¬†3 doosjes voor de prijs van 2, zodat je 3 maanden vooruit kan. Het is wel even investeren, omdat het iets is wat je echt maandelijks moet bijhouden, maar je lichaam en je huid zullen je belonen als je kiest voor kwalitatieve producten. Wacht niet langer en geef je huid de beste bescherming die het verdient zodat jij langer kunt genieten van een mooi, gezond velletje ūüôā

Heb je nog vragen, stel ze mij! Of ga nu naar de shop om je aanbieding te claimen!

 

 

 

Tagged , , , , , , .Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.